Történet

Mentor Lánc (ML) mint az Mentor Lánc Alapítvány “előd” tevékenysége

A Családi Vállalkozások Országos Egyesülete az Általános Vállalkozási Főiskolával (ÁVF), a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségével (FIVOSZ) és a Nemzeti Innovációs Hivatallal (NIH) együttműködve megkereste néhány vállalkozás alapítását tervező vagy az indulás elején lévő vállalkozó fiatalt, és felajánlotta a CSVOE tapasztalt vezetőinek segítségét, valamint a rendezvényeinken való részvétel lehetőségét, mintegy mentorálásként.

A komoly érdeklődésre tekintettel a mentortevékenységet kiterjesztettük és elindítottuk a Mentor Láncot. Feladatunknak tekintjük a fiatalok, a kezdő vállalkozók támogatását, nevelését, a gazdasági életbe való bekapcsolását is.

A Mentor Lánc program keretében az ÁVF hallgatói közül az intézménnyel közösen mentoráltakat választunk, akiket nemcsak az egyesület munkájába vonunk be, hanem fórumot biztosítunk számukra ötleteik bemutatására, problémáik megvitatására és üzleti kapcsolataik építésére is. A programba terveink szerint a NIH is bekapcsolódik majd. Partnerünk, a Startup-Sprinter pedig további szakmai tanácsokat, anyagi támogatást biztosíthat az új generáció számára ötleteik megvalósításához.

A Mentor Lánchoz a partnerek által ajánlott fiatalok mellett bárki csatlakozhat.

A Mentor Lánc a családi cégeken belüli generációváltást is segíti. A program bekapcsolja a munkába a visszavonuló, de még aktív vállalkozás alapítókat is, akik így évtizedes tapasztalataikat megosztva támogathatják a jövő vállalkozóit.